In de herfst van het leven

woensdag 6 maart 2024

De herfst van het leven verwijst naar de latere jaren van iemands leven, waarin men vaak meer ervaring en wijsheid heeft opgedaan. Het is een fase waarin men kan reflecteren op het verleden en kan genieten van de rust en de schoonheid van het leven, net zoals de herfst een periode is van rijping en verandering in de natuur.

De Meirin komt met een prachtig concept waarbij ouderen kunnen genieten van hun herfstjaren in een rustige en natuurlijke omgeving, met hoogwaardige zorg en goede woonservices: De Koaipleats in De Surhuzumer Mieden moet een ideale plek voor ouderen worden om comfortabel en gelukkig te wonen, ook wanneer zij zorg of ondersteuning nodig hebben. Samen met in de ouderenzorg deskundige en ervaren hulpverleners, waaronder Zuster Nienke wil De Meirin zich inzetten voor ‘natuurlijker’ ouder worden en sterven op het platteland.

Begin 2024 hebben wij bij de gemeente een voorstel gedaan voor deze nog te bouwen woon-zorglocatie in een moderne woonboerderij aan de Koaiwei 4. Ouderen met een zorgvraag die graag op het platteland willen (blijven) wonen kunnen hier ‘verzorgd thuis wonen’ en de ondersteuning ontvangen die ze nodig hebben, in plaats van in een zorginstelling te verblijven.

De Wet langdurige zorg (Wlz) regelt de langdurige zorg voor mensen die (intensieve) zorg of toezicht nodig hebben, zoals ouderen met lichamelijke beperking of met dementie. Deze wet zorgt ervoor dat zij de juiste zorg en ondersteuning kunnen krijgen, ook als zij ervoor kiezen om zorg thuis, op De Koaipleats te ontvangen.

Om de belangstelling voor deze kleinschalige woon-zorglocatie te peilen gebruiken wij verschillende (social) media en zal binnenkort het visiedocument voor De Koaipleats op de website van De Meirin gepubliceerd worden.

Autonomie of nie?

dinsdag 8 juni 2021

In de menselijke ontwikkeling is het net als in de natuur; een goede ontwikkeling hangt samen met hele kleine dingen. Wij weten nu dat aan verschillende psychische klachten een autonomieprobleem...

Lees verder

Rug aan rug

maandag 31 mei 2021

Vertrouwen speelt een belangrijke, misschien zelfs dé belangrijkste rol in elke relatie. Als spanningen in een partnerrelatie hoog oplopen en lepeltje-lepeltje liggen verworden is tot rug aan rug staan, kan...

Lees verder

De Mieden bij nacht

woensdag 5 mei 2021

De Surhuizumer mieden is het gebied waar ik woon, werk en 'omrin' (rondloop) met mijn wetterhoun. Veel foto's op deze website zoals  bovenstaande 'De Mieden bij nacht' en onderstaande foto's...

Lees verder