Meer over Ria

Reflectie 

Van nature heb ik veel energie en ben ik snel enthousiast. Deze combinatie maakt me gedreven om mijn doelen te bereiken. Ik ben ervaren en kundig in mijn vak en werk graag met individuen, maar ook groepswerk doe ik met veel plezier.

Van jongs af aan heb ik werken en studeren gecombineerd. Ik werkte als zwemonderwijzer en hydrotherapeut (voor mensen met reumatische aandoeningen) terwijl ik fysiotherapie studeerde. Toen ik dat vak ging uitoefenen, studeerde ik verder in de haptotherapie en de psychologie. Een prachtige combinatie om mensen met lichamelijke en psychische klachten goed te kunnen helpen.

Door de jaren heen ben ik zeker geraakt van de zeer sterke samenhang tussen lichaam en geest en hecht ik veel waarde aan het (aan)raken van mensen.

Vanaf de jaren ’90 werkte ik als fysiotherapeut/haptotherapeut in een eerstelijns praktijk. Tussen 2003 en 2020 hadden mijn levenspartner, Anne Jongsma en ik een tweedelijnspraktijk voor psychiatrie, psychotherapie, psychologie en haptotherapie en was ik eigenaar, directeur van Praktijk Buitenpost. In deze jaren is onze praktijk uitgegroeid tot het Centrum voor Ambulante Geestelijke Gezondheidszorg te Buitenpost (CAGGB).

Helder en doorzichtig

Ik houd van mensen, dieren en de natuur. Een ‘praatsje om in praatsje’ (omzichtige communicatie) is niet zo mijn ding, ik houd van heldere gesprekken.

Verspilling staat mij tegen, zoeken naar mogelijkheden om álles wat ons ter beschikking staat op een positieve manier te benutten en écht zijn is mijn streven.

Kennismaken, meer weten?